Monday, August 22, 2011

Masjid Al-Mizan @ Masjid Besi Putrajaya - Part 2


Lama betul nak buat sambungan dari Part 1.. tak sempat nak update.. bz sangat dgn kerja-kerja office dan kerja-kerja luar office. Okeh Part 2 pulak nak sambung sikit-skit lagi.. nak tunjuk beberapa keping gambar yang rasa-rasanya pun tak lah berapa menarik tapi cukup sekadar nak share sebagai info.


Ini adalah salah satu lawatan bersama dengan UiTM. View diambil daripada sebelah tepi masjid



Kawasan di dalam ruang solat masjid ketika di dalam pembinaan



Pintu masuk utama ke ruang solat masjid Al-Mizan. Sekarang ni dah ada rumput di keliling kolam tengah



Gambar kat bawah ni adalah tempat terletaknya kolam air sekeliling masjid ni. So gambar-gambar ni sebelum kolam ni siap sepenuhnya. Masih lagi lantai bersimen.

Kolam di hadapan tempat imam. View menghadap Jambatan Seri Saujana


View menghadap jambatan Seri Wawasan





Gambar yang ni pulak adalah view dari depan pintu masjid menuju ke Kiblat Walk. Kiblat Walk adalah jambatan yang menghubungkan Perbadanan Putrajaya atau Dataran Putrajaya terus menuju ke masjid. Kalo berdiri betul-betul kat bawah gerbang Perbadanan Putrajaya mmg boleh nampak orang tengah sembahyang kat masjid.


So sampai sini jelah part 2. Ada lah sikit-sikit info yang boleh disharekan. Nanti kalau ada lagi tambahan gambar-gambar, saya akan uploadkan dalam next..next..next entry…

2 comments:

  1. EN HUD,

    lamanya baru nak update....sampai dh lupa ujud blog ni hehehhe...slmt hari raya maaf zahir dan bathin

    ReplyDelete
  2. hahahaa.. sibuk hal-hal dunia..

    ReplyDelete